ser z mleka bawolic indyjskichkrzyżówka

HasłoOkreślenie hasła
mozzarellaser z mleka bawolic indyjskich
bryndzaser z mleka owczego
bundzser z mleka owczego
emmentalerser podpuszczkowy z mleka krowiego
BUNDZbiały ser z mleka owczego.
burratawłoski ser z mleka krowiego
camembertmiękki ser podpuszczkowy z mleka krowiego
sapsagotwardy zielony ser z mleka zbieranego
imperialmiękki ser podpuszczkowy z mleka krowiego
buncser z mleka owczego, rodzaj twarogu
BRYNDZAmiękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego
gołkagazdowski ser z mleka krowiego - produkt regionalny
solanpodpuszczkowy ser solankowy z mleka owczego lub krowiego
bierkaseniemiecki ser z krowiego mleka w zalewie piwnej
cantalfrancuski twardy ser podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego
blarneypikantny ser produkowany w Irlandii z krowiego mleka
fontalser podpuszczkowy z mleka krowiego produkowany we Francji i Włoszech
imperialmiękki ser podpuszczkowy, wyrabiany z mleka krowiego głównie we Francji
fontinaser dojrzewający, podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego głównie we Włoszech
serwatkapłyn wydzielający się z mleka przy jego przeróbce na ser
caciocavallosycylijski ser produkowany z mleka krowiego, w Polsce produkowany jako kaszkawał
KASZKAWAŁtwardy ser podpuszczkowy (z mleka owczego kub krowiego, głównie w Bułgarii)
anthotyroanthotiro; tradycyjny grecki ser, rodzaj koziego lub owczego twarogu z dodatkiem serwatki i mleka
niwaser z mleka krowiego i owczego, podpuszczkowy, dojrzewający, produkowany na Słowacji i w Czechach
anthotiroanthotyro; tradycyjny grecki ser, rodzaj koziego lub owczego twarogu z dodatkiem serwatki i mleka
bergkaseser z mleka krowiego prod. w Austrii i Niemczech, o smaku od łagodnego do pikantnego
aragatskiser podpuszczkowy, twardy o ostrym smaku z mleka owczego z dodatkiem krowiego produkowany na Kaukazie