Hasło | Określenie hasła |
---|---|
BRYNDZA | miękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego |
solan | podpuszczkowy ser solankowy z mleka owczego lub krowiego |
KASZKAWAŁ | twardy ser podpuszczkowy (z mleka owczego kub krowiego, głównie w Bułgarii) |
niwa | ser z mleka krowiego i owczego, podpuszczkowy, dojrzewający, produkowany na Słowacji i w Czechach |
aragatski | ser podpuszczkowy, twardy o ostrym smaku z mleka owczego z dodatkiem krowiego produkowany na Kaukazie |
camembert | miękki ser podpuszczkowy z mleka krowiego |
imperial | miękki ser podpuszczkowy z mleka krowiego |
imperial | miękki ser podpuszczkowy, wyrabiany z mleka krowiego głównie we Francji |
miękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego
Hasła 4, 5, 7, 8, 9 literowe- miękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego na 4 litery
- miękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego na 5 liter
- miękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego na 7 liter
- miękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego na 8 liter
- miękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego na 9 liter