Hasło | Określenie hasła |
---|---|
cantal | francuski twardy ser podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego |
aragatski | ser podpuszczkowy, twardy o ostrym smaku z mleka owczego z dodatkiem krowiego produkowany na Kaukazie |
fontal | ser podpuszczkowy z mleka krowiego produkowany we Francji i Włoszech |
fontina | ser dojrzewający, podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego głównie we Włoszech |
niwa | ser z mleka krowiego i owczego, podpuszczkowy, dojrzewający, produkowany na Słowacji i w Czechach |
KASZKAWAŁ | twardy ser podpuszczkowy (z mleka owczego kub krowiego, głównie w Bułgarii) |
francuski twardy ser podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego
Hasła 4, 6, 7, 9, 10 literowe- francuski twardy ser podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego na 4 litery
- francuski twardy ser podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego na 6 liter
- francuski twardy ser podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego na 7 liter
- francuski twardy ser podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego na 9 liter
- francuski twardy ser podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego na 10 liter