Hasło | Określenie hasła |
---|---|
antrykot | mięso z międzyżebrowej części tuszy |
ANTRYKOT | mięso z górnej części tuszy wołowej |
ROZBRATEL | mięso z górnej części tuszy wołowej, pomiędzy karkówką i antrykotem |
antrykot | mięso z tuszy wołowej |
antrykot | kotlet z przedniej, górnej części tuszy wołowej lub cielęcej |
karczek | mięso z części karkowej zwierzecia |
podgardle | mięso z przedniej części szyi |
ANTRYKOT | mięso wołowe z części grzbietowej |
comber | mięso z części lędźwiowo-krzyżowej |
pierś | mięso z przedniej części tułowia drobiu |
ROSTBEF | mięso z lędźwiowej (tylnej) części wołu |
comber | krzyżówka, mięso z kością z części lędźwiowej |
ŁOPATKA | mięso wieprzowe z górnej części kończyny przedniej |
krzyżówka | comber, mięso z kością z części lędźwiowej |