mięso z części karkowej zwierzeciakrzyżówka

HasłoOkreślenie hasła
karczekmięso z części karkowej zwierzecia
polędwicamięso z podłużnych mięśni grzbietu zwierzęcia
łopatkajedna z dwóch połówek przedniej części zwierzęcia, przednia ćwiartka
oprawapot zdejmowanie skóry z zabitego zwierzęcia, patroszenie, dzielanie na części
podgardlemięso z przedniej części szyi
ANTRYKOTmięso wołowe z części grzbietowej
combermięso z części lędźwiowo-krzyżowej
antrykotmięso z międzyżebrowej części tuszy
ROSTBEFmięso z lędźwiowej (tylnej) części wołu
ANTRYKOTmięso z górnej części tuszy wołowej
pierśmięso z przedniej części tułowia drobiu
comberkrzyżówka, mięso z kością z części lędźwiowej
ŁOPATKAmięso wieprzowe z górnej części kończyny przedniej
krzyżówkacomber, mięso z kością z części lędźwiowej
ROZBRATELmięso z górnej części tuszy wołowej, pomiędzy karkówką i antrykotem