Hasło | Określenie hasła |
---|---|
comber | mięso z części lędźwiowo-krzyżowej |
comber | pieczeń z części lędźwiowo-krzyżowej dziczyzny |
krzyżowa | mięso wołowe z okolicy kości krzyżowej |
ANTRYKOT | mięso wołowe z części grzbietowej |
antrykot | mięso z międzyżebrowej części tuszy |
karczek | mięso z części karkowej zwierzecia |
podgardle | mięso z przedniej części szyi |
pierś | mięso z przedniej części tułowia drobiu |
ROSTBEF | mięso z lędźwiowej (tylnej) części wołu |
ANTRYKOT | mięso z górnej części tuszy wołowej |
ŁOPATKA | mięso wieprzowe z górnej części kończyny przedniej |
krzyżówka | comber, mięso z kością z części lędźwiowej |
comber | krzyżówka, mięso z kością z części lędźwiowej |
ROZBRATEL | mięso z górnej części tuszy wołowej, pomiędzy karkówką i antrykotem |