twardy ser włoskikrzyżówka

HasłoOkreślenie hasła
granatwardy ser włoski
kaszkawałpikantny ser podpuszczkowy, twardy, włoski caciocavallo
pecorinotwardy włoski ser owczy o mocnym zapachu
parmezangrana, włoski, twardy ser dojrzewajacy kilka lat
PARMEZANbardzo twardy ser włoski (używany po starciu do makaronu, flaków)
ementalertwardy ser podpuszczkowy
goudatwardy ser podpuszczkowy
parmezantwardy ser, typu grana
CHESTERtwardy ser angielski (podpuszczkowy)
czedaranglosaski twardy żółty ser podpuszczkowy
ementalertwardy ser z dużymi dziurami
sapsagotwardy zielony ser z mleka zbieranego
ementalerszwajcarski, twardy ser o smaku słodkawoorzechowym
CHEDDAR(podpuszczkowy) lekko kwaskowaty, twardy ser podpuszczkowy
parmezantwardy ser krowi z północnych Włoch
romanoostry, twardy owczy ser o bladym zabarwieniu
grojertwardy ser o orzechowym smaku; nazwa szwajcarska "Gruyere"
cantalfrancuski twardy ser podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego
abertamtwardy owczy ser produkowany w rejonie Karlovych Varów
ementalertwardy, żółty ser z dużymi dziurami o lekko orzechowym smaku
gruyeretwardy, ser o orzechowym smaku, w polskiej wersji znany jako grojer
KASZKAWAŁtwardy ser podpuszczkowy (z mleka owczego kub krowiego, głównie w Bułgarii)
aragatskiser podpuszczkowy, twardy o ostrym smaku z mleka owczego z dodatkiem krowiego produkowany na Kaukazie