potrawa z podrobówna 8 liter

  • Hasło do krzyżówki "potrawa z podrobów"

    - znaleźliśmy 39 haseł [ zmień ]
  • Hasła

    na 8 liter [ X ]

  • Trafność najlepszego hasła: 10/10
HasłoOkreślenie hasła
WĄTRÓBKApotrawa z podrobów smażonych z cebulką
SALCESONwyrób wędliniarski z głów wieprzowych, podrobów, skórek
peperonipeperoni, pepperoni; kiełbasa wieprzowo-wołowa z dodatkiem podrobów
barbecuepotrawa z grilla
wątróbkapotrawa z gruczołu
owsiankapotrawa z płatków
wątróbkapotrawa z wątroby zwierzęcej
owsiankapotrawa z płatków owsianych
galaretapotrawa z wieprzowych nóżek
mamałygagęsta potrawa z kaszy
szaszłykmięsna potrawa z rusztu
mamałygapotrawa z mąki kukurydzianej
SZASZŁYKpotrawa z kawałków mięsa baraniego
OWSIANKApotrawa z płatków owsianych (zbożowych)
mandugukkoreańska potrawa, rosół z pierogami
szałarmabliskowschodnia potrawa z mięsa halal
czoulentczulent, potrawa z kuchni żydowskiej
MAMAŁYGAgęsta potrawa z kukurydzianej mąki
mamałygapotrawa z kukurydzianej mąki gotowanej na gęsto
RATATUJAprowansalska (nicejska) potrawa z zasmażanych warzyw; ratatouille
tymbalikauszpik, potrawa z ryby lub mięsa w galarecie
mamałygapotrawa z mąki lub kaszy kukurydzianej i wody
raclettedawna potrawa pasterzy alpejskich z różnych odmian serów
zacierkapotrawa z drobnych klusek gotowanych na mleku lub wodzie
escamolepotrawa meksykańska - jaja mrówcze duszone, z przyprawami i warzywami
MAMAŁYGApotrawa z gotownej na gęsto kukurydzianej mąki lub kaszy
szaszłykpotrawa z kawałków mięsa, przekładanych słoną, pieczona na rożnie
rumsztykpotrawa z mięsa wołowego smażona lub duszona z cebulą
OSSOBUCOpotrawa włoska z duszonej giczy cielęcej (pokrajanej w plastry)
rumsztykpotrawa z mięsa wołowego z cebulą, podawana w stanie półsurowym
hochepotpikantna potrawa z kawałków różnych mięs gotowanych z kasztanami jadalnymi
FORSZMAKpotrawa z siekanych śledzi, ziemniaków, masła i jaj podawana jako przystawka
ratatujaratatouille, nicejska potrawa z jarzyn (bakłażany, papryka, pomidory) duszonych na oliwie.
SZTUFADApotrawa z mięsa wołowego bez kości, naszpikowanego słoniną (obsmażana i duszona)
samfainakatalońska potrawa z pomidorów, bakłażanów, papryki, cukinii, cebuli, czosnku duszonych na oliwie
xamfainakatalońska potrawa z pomidorów, bakłażanów, papryki, cukinii, cebuli, czosnku duszonych na oliwie
sanfainakatalońska potrawa z pomidorów, bakłażanów, papryki, cukinii, cebuli, czosnku duszonych na oliwie
SAJGONKIpotrawa z farszem warzywnym lub mięsnym zawijana w jadalny papier ryżowy (w kuchni wietnamskiej nemy)
FORSZMAKrodzaj gulaszu, potrawa przyrządzana z różnych składników, np. gotowanego lub pieczonego mięsa, ugotowanych ziemniaków, śmietany, utartego sera; albo ze śledzi, cebuli i kefiru.