potrawa z surowego mięsakrzyżówka

  • Hasło do krzyżówki

    "potrawa z surowego mięsa"

    - znaleźliśmy 36 haseł
  • Trafność najlepszego hasła: 10/10
HasłoOkreślenie hasła
tatarpotrawa z surowego mięsa
obonapotrawa z surowego mięsa gęsi
BEFSZTYKz surowego mięsa
TATARpot. befsztyk z surowego mięsa
Carpacciodanie kuchni włoskiej z surowego mięsa wołowego
zrazpotrawa z mięsa
gulaszpotrawa z kawałków mięsa
gulaszwęgierska potrawa z mięsa
SZTUKAMIĘSpotrawa z kawałka mięsa
SZASZŁYKpotrawa z kawałków mięsa baraniego
Tamalemeksykańska potrawa z mielonego mięsa
szałarmabliskowschodnia potrawa z mięsa halal
kotletpotrawa z bitego lub mielonego mięsa
ŻEBERKApotrawa z mięsa z łukowatymi kośćmi
pilawpotrawa z ryżu z kawałkami mięsa
auszpikpotrawa z ryby lub mięsa w galarecie
gulaszpotrawa z duszonego mięsa, pokrojonego w kostkę
pieczeńpotrawa z mięsa upieczonego lub uduszonego w całości
tymbalikauszpik, potrawa z ryby lub mięsa w galarecie
PILAWbałkańska, pikantna potrawa z ryżu i kawałków mięsa
szaszłykpotrawa z kawałków mięsa, przekładanych słoną, pieczona na rożnie
GULASZpotrawa z mięsa pokrojonego w kostki (w ostrym sosie)
LECZOpikantna potrawa z papryką (cebulą, pomidorami i kawałkami mięsa)
pasztetpotrawa z kilku gatunków zmielonego mięsa, które się zapieka
rumsztykpotrawa z mięsa wołowego smażona lub duszona z cebulą
RISOTTOpotrawa z (gotowanego) ryżu z kawałkami mięsa i ostrymi przyprawami
rumsztykpotrawa z mięsa wołowego z cebulą, podawana w stanie półsurowym
paellapotrawa hiszpańska składająca się z ryżu, mięsa, ryb i jarzyn
pilawpotrawa z gotowanego ryżu z dodatkiem mięsa i ostrych przypraw.
CZULENT(duszona) potrawa z fasolą, ziemniakami, cebulą i kawałkami mięsa (wołowiny)
GOŁĄBKIpotrawa z mielonego mięsa zmieszanego z ryżem, zawijanego w liście kapusty
SZTUFADApotrawa z mięsa wołowego bez kości, naszpikowanego słoniną (obsmażana i duszona)
paprykarzpotrawa węgierska przyrządzana z czterech równych części papryki, pomidorów, cebuli i mięsa wieprzowego
pilawpotrawa z ryżu i mięsa, popularna w na Bliskim Wschodzie i krajach bałkańskich
gulaszpotrawa przygotowywana z pokrojonego na kawałki mięsa duszonego z tłuszczem, cebulą, papryką i przyprawami
FORSZMAKrodzaj gulaszu, potrawa przyrządzana z różnych składników, np. gotowanego lub pieczonego mięsa, ugotowanych ziemniaków, śmietany, utartego sera; albo ze śledzi, cebuli i kefiru.