Hasło | Określenie hasła |
---|---|
WYWAR | z mięsa i z warzyw |
pilaw | potrawa z gotowanego ryżu z dodatkiem mięsa i ostrych przypraw. |
rosół | wywar z kury i warzyw |
bahmi | potrawa indonezyjska z makaronu i kawałków kury oraz warzyw |
leczo | tradycyjna potrawa kuchni węgierskiej z warzyw, kiełbasy i przypraw |
rosół | wywar z kości i mięsa |
metka | wyrabiana z rozdrobnionego mięsa i tłuszczu |
PILAW | bałkańska, pikantna potrawa z ryżu i kawałków mięsa |
LECZO | pikantna potrawa z papryką (cebulą, pomidorami i kawałkami mięsa) |
pilaw | potrawa z ryżu i mięsa, popularna w na Bliskim Wschodzie i krajach bałkańskich |
garni | dodatki do potraw z mięsa, drobiu i ryb, odpowiednio dobrane, tworzące razem konkretne danie |