rodzaj mięsa na szaszłykikrzyżówka

HasłoOkreślenie hasła
BARANINArodzaj mięsa na szaszłyki
kozinarodzaj mięsa
cielęcinarodzaj mięsa
koninarodzaj mięsa
WOŁOWErodzaj mięsa
WIEPRZOWINArodzaj mięsa
WOŁOWINArodzaj mięsa
GĘSINArodzaj mięsa drobiowego
świninarodzaj mięsa, wieprzowina
ŁOPATKArodzaj mięsa wieprzowego z kością
rostbefrodzaj pieczeni przyrządzanej z mięsa wołowego
eskalopekrodzaj kotleta z mięsa lub ryby
botifarrakataloński rodzaj kiełbasy z siekanego mięsa wieprzowego
forszmakrodzaj zapiekanki z mięsa lub śledzi, ziemniaków, cebuli, śmietany
FORSZMAKrodzaj gulaszu, potrawa przyrządzana z różnych składników, np. gotowanego lub pieczonego mięsa, ugotowanych ziemniaków, śmietany, utartego sera; albo ze śledzi, cebuli i kefiru.