otrzymywany z pasteryzowanego mleka krowiego
hasło do krzyżówki

  • Znaleźliśmy 28 haseł określenia "otrzymywany z pasteryzowanego mleka krowiego"
  • Trafność najlepszego hasła: 10/10
HasłoOkreślenie hasła
jogurt

otrzymywany z pasteryzowanego mleka krowiego

kefir

orzeźwiający napój otrzymywany z pasteryzowanego mleka

laktorol

napój otrzymywany z pasteryzowanego, odtłuszczonego mleka

kefir
otrzymywany z pasteryzowanego mleka poddanego fermentacji po dodaniu bakterii mlekowych i drożdży
masło
tłuszcz otrzymywany przez ubijanie śmietany zebranej z mleka krowiego
fromagerodzaj sera z mleka krowiego
emmentalerser podpuszczkowy z mleka krowiego
imperialmiękki ser podpuszczkowy z mleka krowiego
camembertmiękki ser podpuszczkowy z mleka krowiego
gomółkirodzaj serów produkowanych z mleka krowiego
gołkagazdowski ser z mleka krowiego - produkt regionalny
bierkaseniemiecki ser z krowiego mleka w zalewie piwnej
solanpodpuszczkowy ser solankowy z mleka owczego lub krowiego
cantalfrancuski twardy ser podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego
gorgonzolawłoska odmiana ostrego, niebieskawego sera z mleka krowiego
havartirodzaj sera produkowanego z mleka krowiego w Danii
blarneypikantny ser produkowany w Irlandii z krowiego mleka
jarlsbergostrodzaj sera produkowanego głównie w Norwegii, z mleka krowiego
bellelayrodzaj szwajcarskiego sera z krowiego mleka, o łagodnym smaku
fontinaser dojrzewający, podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego głównie we Włoszech
fontalser podpuszczkowy z mleka krowiego produkowany we Francji i Włoszech
imperialmiękki ser podpuszczkowy, wyrabiany z mleka krowiego głównie we Francji
stracchinowłoski rodzaj serów produkowanych z mleka krowiego, podobny do brie
caciocavallosycylijski ser produkowany z mleka krowiego, w Polsce produkowany jako kaszkawał
KASZKAWAŁtwardy ser podpuszczkowy (z mleka owczego kub krowiego, głównie w Bułgarii)
niwaser z mleka krowiego i owczego, podpuszczkowy, dojrzewający, produkowany na Słowacji i w Czechach
bergkaseser z mleka krowiego prod. w Austrii i Niemczech, o smaku od łagodnego do pikantnego
aragatskiser podpuszczkowy, twardy o ostrym smaku z mleka owczego z dodatkiem krowiego produkowany na Kaukazie