Hasło | Określenie hasła |
---|---|
ementaler | szwajcarski ser podpuszczkowy dojrzewający |
fontina | ser dojrzewający, podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego głównie we Włoszech |
niwa | ser z mleka krowiego i owczego, podpuszczkowy, dojrzewający, produkowany na Słowacji i w Czechach |
sbrinz | szwajcarski ser podpuszczkowy |
romadur | miękki ser dojrzewający |
padano | grana ..., włoski ser dojrzewający |
romadur | miękki i łagodny ser dojrzewający |
GORGONZOLA | (włoski) miękki ser dojrzewający z ciemnozieloną pleśnią |
parmezan | grana, włoski, twardy ser dojrzewajacy kilka lat |
gomóła | gorgonzola: miękki, dojrzewający ser pleśniowy pochodzący z Lombardii |
ROMADUR | ser miękki, dojrzewający o łagodnym smaku (z czerwonawą pleśnią) |