produkt z mięsa i podrobów
hasło do krzyżówki

  • Znaleźliśmy 31 haseł określenia "produkt z mięsa i podrobów"
  • Trafność najlepszego hasła: 10/10
HasłoOkreślenie hasła
pasztetprodukt z mięsa i podrobów
pasztetowagarmażeryjny wyrób z podrobów i wątróbki
rosółwywar z kości i mięsa
WYWARz mięsa i z warzyw
metkawyrabiana z rozdrobnionego mięsa i tłuszczu
serwolatkakiełbasa z mięsa wołowego i boczku
kwaśnicagóralska zupa z kwaszonej kapusty i mięsa
SERWOLATKAkiełbasa z drobno krajanego mięsa i boczku
empanadafrancuskie ciasto przekładane farszem z pieczarek i mięsa
wędlinywyroby z przyprawionego mięsa, zwykle wędzone i peklowane
wędlinawyrób z przyprawionego mięsa, zwykle wędzony i peklowany
mortadelawędzona kiełbasa z mielonego mięsa cilęcego i wieprzowego
PILAWbałkańska, pikantna potrawa z ryżu i kawałków mięsa
peklowaniekonserwowanie mięsa w roztworze soli z saletrą i przyprawami
SERDELKIkrótkie i grube kiełbaski z drobno mielonego mięsa wieprzowego
LECZOpikantna potrawa z papryką (cebulą, pomidorami i kawałkami mięsa)
pastitsiozapiekanka z makaronu i mielonego mięsa, w sosie beszamelowym
CZULENT(duszona) potrawa z fasolą, ziemniakami, cebulą i kawałkami mięsa (wołowiny)
RISOTTOpotrawa z (gotowanego) ryżu z kawałkami mięsa i ostrymi przyprawami
paellapotrawa hiszpańska składająca się z ryżu, mięsa, ryb i jarzyn
serwolatkawędzona kiełbasa wyrabiana z drobno siekanego mięsa wołowego i boczku
pilawpotrawa z gotowanego ryżu z dodatkiem mięsa i ostrych przypraw.
SZTUFADApotrawa z mięsa wołowego bez kości, naszpikowanego słoniną (obsmażana i duszona)
butersznytdaw. kromka chleba lub bułki z masłem i plasterkiem mięsa, sera
paprykarzpotrawa węgierska przyrządzana z czterech równych części papryki, pomidorów, cebuli i mięsa wieprzowego
pilawpotrawa z ryżu i mięsa, popularna w na Bliskim Wschodzie i krajach bałkańskich
owowegetarianizmsposób odżywiania się polegający na wyłączeniu z diety mięsa i ryb, dopuszczający natomiast jajka
gulaszpotrawa przygotowywana z pokrojonego na kawałki mięsa duszonego z tłuszczem, cebulą, papryką i przyprawami
garnidodatki do potraw z mięsa, drobiu i ryb, odpowiednio dobrane, tworzące razem konkretne danie
laktowegetarianizmsposób odżywiania się polegający na wyłączeniu z diety mięsa i ryb, dopuszczający mleko i produkty mleczne
FORSZMAKrodzaj gulaszu, potrawa przyrządzana z różnych składników, np. gotowanego lub pieczonego mięsa, ugotowanych ziemniaków, śmietany, utartego sera; albo ze śledzi, cebuli i kefiru.