tatarski do mięsakrzyżówka

HasłoOkreślenie hasła
sostatarski do mięsa
SOStatarski do potraw
sosdo mięsa
maszynkado mięsa
tasakostry do mięsa
tasakdo siekania mięsa
rusztdo opiekania mięsa
tasaksiekierka do mięsa
rożenpręt do pieczenia mięsa
SALETRAużywana do peklowania mięsa
ćwikłaostry dodatek do mięsa
TASAKużywany do siekania mięsa
tłuczekubijak do mięsa, ziemniaków
tasakinoże do krojenia mięsa
wilkbardzo duża maszynka do mięsa
brytfankado pieczenia ciasta lub mięsa
PANIERdo obtaczania mięsa przed smażeniem
MASZYNKAdo mielenia mięsa lub do golenia
ćwikłaprzyprawa do mięsa, ostra, czysto polska
kopańpodłużne naczynie do przechowywania solonego mięsa
PIEKARNIKczęść kuchni do pieczenia mięsa, ciast
NALEŚNIKIplacki do farszu z sera (mięsa)
blaszkamała blacha - naczynie do pieczenia ciast, mięsa
grillsłuży do pieczenia mięsa na węglu drzewnym
tasakprzyda się w kuchni do siekania mięsa
blachapłaskie naczynie z blachy do pieczenia ciast, mięsa
kuterw przemyśle wędliniarskim maszyna do drobnego siekania mięsa
ochłapniesmaczny, nie nadający się do jedzenia kawał mięsa
brytfannapłaskie metalowe naczynie kuchenne do pieczenia ciasta, mięsa
nastrzykwprowadzanie solanki do mięsa w procesie produkcji wyrobów mięsnych
fileciarkamaszyna do obcinania dwóch bocznych platów mięsa od kregosłupa ryby
bearneński... sos, sos do mięsa pieczonego na ruszcie lub na patelni
pulpetydodatek do zup, rosołów w postaci kulek sporządzonych z mielonego mięsa
fryturaużywa się jej głównie do głębokiego smażenia ciast, frytek, mięsa i ryb
kumberlandzimny sos do mięsa przyrządzany z galaretki porzeczkowej z dodatkiem chrzanu, papryki itp.
garnidodatki do potraw z mięsa, drobiu i ryb, odpowiednio dobrane, tworzące razem konkretne danie