Hasło do krzyżówki:

ser z mleka owczego

  • Znaleźliśmy 32 haseł określenia "ser z mleka owczego"
  • Trafność najlepszego hasła: 10/10
HasłoOkreślenie hasła
bryndzaser z mleka owczego
bundzser z mleka owczego
BUNDZbiały ser z mleka owczego.
buncser z mleka owczego, rodzaj twarogu
BRYNDZAmiękki podpuszczkowy ser z niekwaszonego mleka owczego
solanpodpuszczkowy ser solankowy z mleka owczego lub krowiego
KASZKAWAŁtwardy ser podpuszczkowy (z mleka owczego kub krowiego, głównie w Bułgarii)
niwaser z mleka krowiego i owczego, podpuszczkowy, dojrzewający, produkowany na Słowacji i w Czechach
anthotyroanthotiro; tradycyjny grecki ser, rodzaj koziego lub owczego twarogu z dodatkiem serwatki i mleka
anthotiroanthotyro; tradycyjny grecki ser, rodzaj koziego lub owczego twarogu z dodatkiem serwatki i mleka
aragatskiser podpuszczkowy, twardy o ostrym smaku z mleka owczego z dodatkiem krowiego produkowany na Kaukazie
żętycaserwatka z mleka owczego
bundzmasa serowa z mleka owczego
manchegorodzaj sera produkowanego z mleka owczego, głównie w Hiszpanii
kefalotirirodzaj greckiego sera z mieszanki mleka owczego i koziego
bundzmasa serowa uzyskiwana z mleka owczego, przerabiana na bryndzę
BUNDZmasa (serowa) z mleka owczego przerabiana na bryndzę (w postaci kilkukilogramowych brył)
emmentalerser podpuszczkowy z mleka krowiego
mozzarellaser z mleka bawolic indyjskich
camembertmiękki ser podpuszczkowy z mleka krowiego
sapsagotwardy zielony ser z mleka zbieranego
imperialmiękki ser podpuszczkowy z mleka krowiego
gołkagazdowski ser z mleka krowiego - produkt regionalny
bierkaseniemiecki ser z krowiego mleka w zalewie piwnej
cantalfrancuski twardy ser podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego
blarneypikantny ser produkowany w Irlandii z krowiego mleka
imperialmiękki ser podpuszczkowy, wyrabiany z mleka krowiego głównie we Francji
fontalser podpuszczkowy z mleka krowiego produkowany we Francji i Włoszech
serwatkapłyn wydzielający się z mleka przy jego przeróbce na ser
fontinaser dojrzewający, podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego głównie we Włoszech
caciocavallosycylijski ser produkowany z mleka krowiego, w Polsce produkowany jako kaszkawał
bergkaseser z mleka krowiego prod. w Austrii i Niemczech, o smaku od łagodnego do pikantnego