Hasło | Określenie hasła |
---|---|
wywar | półprodukt na zupę |
wywar | płyn na zupę |
szczaw | na kwaśną zupę |
por | warzywo na zupę |
wazy | porcelanowe na zupę |
talerz | głęboki na zupę |
szczaw | rdestowaty na zupę |
wazy | naczynia na zupę |
Waza | naczynie na zupę |
seler | roślina na zupę |
gar | baniak na zupę |
por | jarzyna na zupę |
talerz | naczynie na zupę |
szczaw | chwast polny na zupę |
szparagi | warzywa na zupę krem |
szczaw | kwaśne liście na zupę |
szczaw | roślina na kwaśną zupę |
KOŚCI | można ugotować na nich zupę |
żur | zakwas z mąki na zupę |
przecier | pomidorowy - na zupę, jabłkowy - na marmoladę |
wywar | z kości i jarzyn na zupę |
WAZKA | nieduże (małe, niewielkie) naczynie na zupę |