do mięsana 8 liter

  • Hasło do krzyżówki "do mięsa"

    - znaleźliśmy 40 haseł
  • Hasła

    na 8 liter [ X ]

  • Trafność najlepszego hasła: 10/10
HasłoOkreślenie hasła
maszynkado mięsa
MASZYNKAdo mielenia mięsa lub do golenia
nastrzykwprowadzanie solanki do mięsa w procesie produkcji wyrobów mięsnych
karkówkagatunek mięsa
WOŁOWINArodzaj mięsa
płatanierozcinanie mięsa
antrykotpłat mięsa wołowego
BEFSZTYKz surowego mięsa
SZPONDERna sztukę mięsa
MIELENIEozorem lub mięsa (pieprzu)
antrykotprzednia część mięsa wołowego
jaroszkakobieta nie jedząca mięsa
BARANINArodzaj mięsa na szaszłyki
mielonkawędlina z mięsa mielonego
szałarmabliskowschodnia potrawa z mięsa halal
pachwinaczęść mięsa u zwierząt czworonożnych
wędzeniekonserwowanie mięsa, ryb w dymie
SZASZŁYKpotrawa z kawałków mięsa baraniego
nerkówkaczęść mięsa cielęcego wraz z nerką
medalionkawałek mięsa usmażonego i uformowanego owalnie
koreczekkawałek mięsa, ryby podawane jako przekąska
krzyżowanadaje się na rosół i sztukę mięsa
kwaśnicagóralska zupa z kwaszonej kapusty i mięsa
szponderfragment mięsa wołowego z grzbietu z łopatką
SZASZŁYKplastry mięsa, boczku i warzyw na rożnie
kiełbasawędlina wędzona z rozdrobnionego mięsa, tłuszczu, przypraw
SZPONDERczęść mięsa wołowego (z grzbietu za łopatką)
weganizmniejadanie mięsa, mleka, serów, jaj, a nawet miodu
befsztykkawałek mięsa wołowego zwykle z polędwicy lub rostbefu
szponderczęść mięsa wołowego, zwykle z grzbietu za łopatką
tymbalikauszpik, potrawa z ryby lub mięsa w galarecie
AUSZPIKIpotrawy z mięsa lub z ryby w galarecie
empanadafrancuskie ciasto przekładane farszem z pieczarek i mięsa
forszmakrodzaj zapiekanki z mięsa lub śledzi, ziemniaków, cebuli, śmietany
SERDELKIkrótkie i grube kiełbaski z drobno mielonego mięsa wieprzowego
szaszłykpotrawa z kawałków mięsa, przekładanych słoną, pieczona na rożnie
bekoniakmłoda świnia mająca dużo mięsa chudego i mało słoniny
rumsztykpotrawa z mięsa wołowego smażona lub duszona z cebulą
MIELENIEnp. zboża na mąkę, kawy w młynku, mięsa w maszynce
rumsztykpotrawa z mięsa wołowego z cebulą, podawana w stanie półsurowym